TIBBIYOT MUASSASALARIDA METROLOGIK TA’MINOTNING O‘RNI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Maqolada Sog‘liqni saqlashning barcha sohalarida qo‘llaniladigan  o‘lchash funktsiyasiga ega tibbiyot o‘lchash vositalari (TO‘V)ning ahamiyati, TO‘Vlarning aniqligini ta’minlash imkonini beradigan metrologiya xizmati va mavjud metrologik ta’minot tizimi muhokama qilinadi. Respublikamizda tibbiyot sohasida metrologiya xizmati sifatini oshirish maqsadida metrologiya xizmati va tibbiyot birlashmalarida metrologik ta’minotning holati o‘rganilib, natijalar bo‘yicha tavsiyalar berildi.