ХИВА “ИЧОН-ҚАЛЪА” ЗАПОВЕДНИГИ ТИЗИМИДАГИ КЎК МИНОР МЕЪМОРИЙ ТАҲЛИЛИГА ОИД. (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Мазкур ишда Хива “Ичон-қалъа” заповедниги тизимидаги Кўкминор (Калта минор) номи билан машҳур иншоот меъморчилиги ҳамда конструктив тизими қисқача мухандисона   таҳлили  ҳамда минора сирти қопланган глазур плиткалар таҳлили   келтирилган.