Bolalarni hikoya qilishga o’rgatish (monolog nutqqa o’rgatish) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Ushbu maqolada   bolalarni dunyoqarashini kengaytirish, ularni o’zi yashab turgan dunyo haqida ma’lumot berish uchun   dastlab, ertak aytib berish.   So’ng  esa bolajonlarga   hikoya  tuzishni o’rgatish. Bolalarni fikrlash  dunyosini  kengaytirish ,o’zi  mustaqil  fikr  yuritishga ,  tengdoshlari  oldida  o’z fikrini   bayon qilishga  o’rgatish.