MINTAQADA “YASHIL” IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISH VA SHAKLLANTIRISHNING USTUVOR YO‘NALISHLARI. (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Birlashgan Millatlar Tashkiloti (BMT) tomonidan ilgari surilayotgan «Barqaror rivojlanish» konsepsiyasi dunyo mamlakatlarining asosiy maqsadiga aylangan.XXI asrda barcha davlatlarning yuqori iqtisodiy o‘sishga erishish maqsadi barqaror rivojlanish maqsadi bilan almashdi. Bu, o‘z navbatida, jahon iqtisodiyotning barcha yo‘nalishlari: qishloq xo‘jaligi, sanoat, transport, moliya, energetika, qurulish sohalari barchasi “yashil” tus olishi muhimligini anglatadi. Ushbu maqolada mintaqada “yashil” iqtisodiyotni rivojlantirish va shakllantirishning ustuvor yo‘nalishlari haqida ma’lumot berilgan.