Ikkinchi Jahon Urishidan so’ng AQSH ( Ichki va tashqi siyosat) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Ushbu maqolada ikkinchi jaxon urishidan so’ng AQShning ichki va tashqi siyosati hamda AQSHning tashqi siyosatida tutgan o’rni hamda Boshqa davlatlar bilan aloqalari haqida so’z yuritiladi, shuningdek AQSHning qurololanish poygasining olib borishi hamda urishning natijalari AQSHning xalqaro darjadagi harbiy harakatlarining olib borishi shuningdek ushbu harakatlarning natijalari haqida so’z yuritilib ushbu harakatlarni olib  borishdan maqsad hamda ushbu siyosatning xalqaro darajadagi ahamiyati taxlil etiladi.