Тола ажратиш жараёнида хомашё валиги зичлиги ва тезлигининг аҳамияти ўрганиш ва таққослаш (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Ушбу мазкур мақолада пахта чигитидан толани ажратадиган жин амшинасида вужудга келадиган хомашё валигини зичлигини илмий асосида лабаротория шароитида ўрганилган ва натижаларга эришилган. Жин машинасидаги пахта зичлиги ортиши ва арра дискига ёки валига тушаётган юкланишни анқилаш, валга тушаётган юкни енгилатиш, арра диски айланиш жараёнида ундаги айланиш тебранишини ўрганилган. Тажриба наижасида муаллаифлар ўз хуласалари ва тажриба натижаларини киритиб ўрганишган.