Amir Temurning Anqara janggi haqida (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Usmoniylar  va  Temur  o’rtasidagi  Anqara  jangining manbalarda  yoritilishi  nomli  maqolada  O’zbekiston  va  jahon  tarixida o’chmas  iz  qoldirgan  Amir  Temurning  o’rta  asrlardagi  buyuk  imperiya hukumdori Yildirim Boyazid bilan olib borgan jangi to’g’risida so’z yuritiladi. 35 yillik  faoliyati  davrida  Movorounnahr,  Xorazm,  Kasbiy  atroflari  viloyatlari, hozirgi Afg’oniston, Eron, Iroq, Turkiya, Hindiston, Janubiy Rossiya, Kavkaz va Garbiy  Osiyoning  bir  qator  mamalakatlaridan  jami  27ta  o’lka  hududlarini egallab, sharqiy chegarasi Usmonlilar davlati hududiga borib taqalgach ikki o’rtada  bo’lgan  jang  holati  haqida  ma’lumot  beriladi.  Yurish  davomida bo’lgan jang taktikasi va voqealar o’rganilib tahlil qilinadi.