Бухоро болалар фольклор кушикларни ургатишнинг методик имкониятлари (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Ислом олами шаҳарлари ичида 7 та шаҳар шариф мақомига эга бўлиб улардан 1- Маккаи Шариф, 2 -Мадинаи Шариф, 3- Боғдоди Шариф 4  Куддуси Шариф, 5 -Шому Шариф, 6 -Мозори Шариф, 7 -Бухорои Шариф. Ва бу шаҳарлар ичида Бухоро ўзинг маданияти, урф одатлари, маданий ёдгорликлари, кийимлари, миллий таомлари, ҳунармандчилиги, Шашмақом, Бухорча Мавригиси, Қайроғу занг доира усуллари, олиму фузалолари, Ота боболаридан мерос бўлиб келаётган халқ оғзаки ижодлари шу билан бирга бола тарбиялаши билан ўзининг мавқейига эга.         Маълумки, ёш авлод тарбияси ҳамма замонларда ҳам муҳим ва долзарб аҳамиятга эга бўлиб келган. Ҳозирги кунда халқ оғзаки иждодини ривожлантириш мақсадида ҳукуматимиз томонидан кўпгина қарор ва фармонлар тасдиқланди.