5-7 SINF OʻQUVCHILARI VA SAN’AT MAKTABLARI OʻQUVCHILARIGA SHARQ MUSIQA MADANIYATI HAQIDA TUSHUNCHA BERISH NAZARIY OMILLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Maqolada Sharq xalqlari musiqa madaniyati uslublarini maktab tizimida oʻrgatishni rivojlantirish istiqbollari ilmiy nazariy va amaliy jihatdan tom ma’noda yoritilgan boʻlib, jumladan; Muvoraunnaxr, yaqin va uzoq Sharq xalqlarining musiqa madaniyati, mumtoz ijrochiligi, folklor, raqslar, milliy an’anaviy va zamonaviy musiqa cholgʻularilari tarixi va konsepsiyasi haqida ayrim ilk ma’lumotlar qamrab olinganligi bilan ahamiyatlidir.