МАКТАБ ЁШИДАГИ БОЛАЛАРДА ТОРТИНЧОҚЛИКНИНГ ПСИХОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Кичик мактаб ёш даври инсон ҳаётида катта аҳамиятга эга бўлиб, бу даврдаги болаларда ўзига хос бўлган, ишонувчанлик, очиқлик, ташқи таъсирларга  берилувчанлик,  ўз-ўзига паст баҳо бериш, хавотирланиш соддалик хислатлари шаклланиб бориб,  шу билан бирга уларда тортинчоқлик ҳисси ҳам намоён бўла бошлайди. Мақолада кичик мактаб ёшидаги болаларда учрайдиган тортинчоқлик хусусияти,  келиб чиқиш омиллари, уларнинг кўринишлари ҳамда ижобий томонларини ҳам кўриш мумкин.