GLOBAL TA'MINOT ZANJIRI UZILISHLARIDA 'JUST-IN-TIME' MODELIDAN 'JUST-IN-CASE' MODELIGA O'TISHNING IQTISODIY TAHLILI" (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada global ta’minot zanjirlaridagi uzilishlar sharoitida operatsion menejmentning ikki asosiy strategiyasi — "Just-in-Time" (JIT) va "Just-in-Case" (JIC) modellari qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda JIT modelining samaradorlikka yo‘naltirilgan afzalliklari va inqiroz davridagi zaifliklari ko‘rib chiqiladi. Maqolada zaxiralarni ko‘paytirish (JIC) orqali chidamlilikni oshirishning iqtisodiy oqibatlari va korxonalarning barqarorligini ta’minlashdagi roli yoritilgan. Shuningdek, xarajatlar va xavflar o‘rtasidagi optimal muvozanatni topish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.