COVID-19 ПАНДЕМИЯСИНИНГ МИКРОБИОЛОГИК ЖИҲАТЛАРИ (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
COVID-19 пандемияси замонавий тиббиёт ва микробиологияда энг муҳим глобалмуаммолардан бири сифатида намоён бўлди. Ушбу мақолада SARS-CoV-2 вирусинингмикробиологик хусусиятлари, унинг тузилиши, репликация механизми, патогенлиги ватарқалиш омиллари кенг ёритилган. Тадқиқот мақсади — вируснинг морфологик ва генетикхусусиятларини таҳлил қилиш ҳамда инфекция жараёнидаги микробиологик омилларнибаҳолашдан иборат. Натижалар шуни кўрсатдики, SARS-CoV-2 юқори даражадамутацияланиш қобилиятига эга бўлиб, бу унинг тарқалиш тезлиги ва патогенлигини оширади.Хулоса қилиб айтганда, вируснинг микробиологик хусусиятларини чуқур ўрганишпандемияни назорат қилиш ва самарали даволаш усулларини ишлаб чиқишда муҳимаҳамиятга эга.