TESKARI MATRITSANI EXCEL DASTURI YORDAMIDA HISOBLASH (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqola Excel dasturi imkoniyatlaridan foydalangan holda murakkabmatrisali amallarni soddalashtirishga bag‘ishlanadi. Unda teskari matrisani aniqlashning an’anaviyusullaridan farqli o‘laroq, tayyor funksiyalar yordamida vaqtni tejash va xatoliklarni kamaytirishyo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada amaliy misollar orqali matrisalarni kiritish, funksiyani qo‘llashva natijani massiv ko‘rinishida chiqarish jarayoni batafsil tasvirlangan. Ushbu qo‘llanma hisob-kitobishlarini avtomatlashtirishni xohlovchi keng doiradagi foydalanuvchilar uchun foydalidir