RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA TA’LIM RESURSLARINI YARATISH VA BOSHQARISHNING METODIK MODELI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqolada raqamli ta’lim muhitida ta’lim resurslarini yaratish va boshqarishning metodik modeli ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi shundaki, zamonaviy ta’lim tizimida elektron darsliklar, video-ma’ruzalar, interaktiv topshiriqlar, test banklari, virtual laboratoriyalar va o‘quv platformalari soni ortib borayotgan bo‘lsa-da, ularni yaratish, tasniflash, yangilash, sifatini baholash hamda pedagogik maqsadga muvofiq boshqarish jarayoni ko‘p hollarda tizimli modelga tayantirilmaydi. Maqolada resurs yaratish va boshqarishning maqsadli, mazmuniy, texnologik, tashkiliy va natijaviy komponentlarini o‘z ichiga olgan metodik model taklif etiladi.