ZAMONAVIY KLINIK AMALIYOTDA LOTIN TERMINLARINING QO‘LLANILISHI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
: Ushbu ilmiy ishning asosiy maqsadi lotin tilining tibbiy ta’limdagi o‘rni va ahamiyatini har tomonlama ochib berish, uning tarixiy rivojlanishidan tortib zamonaviy tibbiyotdagi amaliy qo‘llanishigacha bo‘lgan jarayonlarni tahlil qilishdan iboratdir. Tadqiqot tarixiy-tahliliy, qiyosiy va amaliy usullardan foydalangan holda o‘tkazildi. Unda O‘zbekiston tibbiy oliygohlaridagi, xususan Toshkent davlat tibbiyot universiteti Termiz filialidagi holat alohida o‘rganildi.