ZAMONAVIY TA’LIMDA SHAXSNING HAYOTIY KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH USULLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida shaxsning hayotiy ko‘nikmalarini shakllantirishning metodik asoslari tahlil qilinadi. Xususan, muammoli o‘qitish, loyihaviy faoliyat, debat va munozaralar, rol o‘ynash hamda interfaol metodlarning o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash, kommunikativ kompetensiya, ijodiy yondashuv va hamkorlikda ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, ushbu metodlarning musiqa ta’limi jarayoniga integratsiyasi orqali o‘quvchilarning emotsional-intellektual rivojlanishi, estetik didi va ijtimoiy faolligini oshirish imkoniyatlari asoslab berilgan.