INTERCULTURAL ARTISTIC RELATIONS IN THE WORK OF ALEXANDER FEINBERG (ON THE EXAMPLE OF THE RUSSIAN AND UZBEK LITERARY ENVIRONMENT) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqolada Aleksandr Faynberg ijodida madaniyatlararo badiiy muloqot masalasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda shoirning rus va o‘zbek adabiy muhiti o‘rtasidagi ijodiy aloqalarni mustahkamlashdagi o‘rni, uning she’riyati va tarjimalarida madaniyatlararo uyg‘unlik qanday aks etgani yoritiladi. Shuningdek, Faynberg ijodining ikki xalq adabiy an’analari o‘rtasida ma’naviy ko‘prik vazifasini bajargani ilmiy jihatdan asoslab beriladi.