BERBERIDACEAE JUSS OILASI VAKILLARINING OMONQO’TON TOG’LARI HUDUDIDA TARQALISHI VA EKOLOGIK-BIOLOGIK XUSUSIYATLARI. (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur tadqiqotda Berberidaceae Juss. oilasi vakillarining Omonqoʻton togʻlari hududida tarqalishi, taksonomik tarkibi hamda ayrim biologik va ekologik xususiyatlari oʻrganildi. Tadqiqot adabiy manbalar, mavjud floristik maʼlumotlar hamda gerbariy materiallari asosida amalga oshirildi. Hududda uchraydigan turlar aniqlanib, ularning areal xususiyatlari, balandlik mintaqalariga moslashuvi va fitotsenozlardagi oʻrni tahlil qilindi. Shuningdek, turlarning tarqalishiga taʼsir etuvchi ekologik omillar ham qisqacha baholandi. Olingan natijalar Omonqoʻton togʻlari florasidagi mazkur oila vakillari bo‘yicha mavjud ma’lumotlarni to‘ldirish va hududiy botanika tadqiqotlarini rivojlantirishga xizmat qiladi.