INTROVERT VA EKSTRAVERT SHAXSLARDA O‘Z-O‘ZIGA ISHONCH DARAJASINING PSIXOLOGIK TAHLILI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada introvert va ekstravert shaxslarning o‘z-o‘ziga ishonch darajasi hamda uning psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Temperament tiplari shaxsning ijtimoiy faolligi, muloqotga kirishish uslubi va o‘zini baholash jarayoniga qanday ta’sir ko‘rsatishi ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Shuningdek, turli temperament tipiga ega insonlarda o‘z-o‘ziga ishonchning shakllanish omillari hamda ularning o‘ziga xos jihatlari tahlil qilinadi.