MARÍA MOLINER LUGʻATIDAGI SOMATIK FRAZEOLOGIZMLAR VA ULARNING OʻZBEK TILIDAGI EKVIVALENTLARI: MADANIY ADAPTATSIYA MASALALARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqola María Molinerning “Diccionario de uso del español” (DUE) lugʻatidagi somatik frazeologizmlarni oʻzbek tilidagi ekvivalentlari bilan kontrastiv tahlil qiladi va madaniy adaptatsiya masalalarini muhokama etadi. Somatik frazeologizmlar inson tanasi qismlari (qoʻl, bosh, koʻz, yurak va boshqalar) asosida tuzilgan barqaror iboralar boʻlib, ular tilning madaniy va semantik qatlamlarini aks ettiradi. Lugʻatda bu birliklar ispan tilining kundalik ishlatishiga asoslangan holda izohlangan boʻlib, ELE (Español como Lengua Extranjera) talabalari uchun kognitiv va madaniy qiyinchiliklar sifatida koʻriladi.