XALQ TABOBATI VA ZAMONAVIY TIBBIYOT INTEGRATSIYASI: AN’ANA VA ILM UYG‘UNLIGI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada xalq tabobati va zamonaviy tibbiyotning nazariy asoslari, tarixiy taraqqiyoti hamda ularning integrativ rivojlanish istiqbollari keng yoritiladi. Xalq tabobati asrlar davomida shakllangan tajribaviy bilimlar majmui bo‘lsa, zamonaviy tibbiyot ilmiy tadqiqotlar va texnologik innovatsiyalarga tayanadi. Maqolada ushbu ikki yo‘nalishning uyg‘unligi profilaktika, diagnostika, davolash va reabilitatsiya jarayonlarida samaradorlikni oshirishga xizmat qilishi ilmiy tahlil asosida bayon etiladi.