TURKISTON O‘LKASIDA PAXTA YAKKAHOKIMLIGI VA UNING IJTIMOIY-IQTISODIY OQIBATLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada Turkiston o‘lkasida paxta yakkahokimligi siyosati va uning ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlari tahlil qilinadi. Maqolada yakkahokimlik siyosatining iqtisodiy, demografik va ijtimoiy hayotga ta’siri o‘rganilib, mahalliy aholi va qishloq xo‘jaligi sohasida yuzaga kelgan muammolar ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, maqolada zamonaviy tadqiqotlar va tarixiy manbalar orqali paxta yakkahokimligi davridagi tizimning ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlari tahlil qilinadi.