ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDA RESURSLAR ASOSIDA RAQOBAT STRATEGIYASINI SHAKLLANTIRISH (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqolada kichik poyabzal ishlab chiqarish korxonalarida resurslar asosida raqobat strategiyasini shakllantirish masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqot jarayonida korxona resurslarining tarkibi, ularning raqobatbardoshlikka ta’siri hamda strategik boshqaruvdagi o‘rni tahlil qilingan. Kichik ishlab chiqarish korxonalarida moddiy va moliyaviy resurslarning cheklanganligi sharoitida mehnat va nomoddiy resurslarning raqobat ustunligini ta’minlashdagi ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, resurslar asosida shakllantirilgan differensiallash va fokuslangan raqobat strategiyalari kichik poyabzal ishlab chiqarish korxonalari uchun eng maqbul yo‘nalishlar ekanligi aniqlangan. Maqola natijalari kichik ishlab chiqarish korxonalarida strategik boshqaruvni takomillashtirishda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.