MAVZU: O‘ZBEK DO‘PPILARIDAGI NAQSHLARNING MA’NOLARI VA ULARNI ZAMONAVIY KIYIMDA QO‘LLASH. (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek milliy bosh kiyimi — do‘ppilardagi an’anaviy naqshlarning ramziy ma’nolari tahlil qilinadi. Do‘ppi bezaklarining kelib chiqishi, ularning hududiy xususiyatlari hamda xalqning ma’naviy qarashlari bilan bog‘liqligi yoritiladi. Shuningdek, an’anaviy naqshlarni zamonaviy kiyim dizaynida qo‘llashning innovatsion yo‘llari ko‘rib chiqilib, milliy merosni saqlagan holda zamonaviy moda bilan uyg‘unlashtirish masalalari tahlil qilinadi.