RASHKNING SHAXS XULQ ATVORIGA TAʼSIRI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqolada rashk hissiyotining shaxs xulq-atvoriga psixologik ta’siri har tomonlama tahlil qilinadi. Rashk insonning emotsional holati, ijtimoiy munosabatlari va xatti-harakatlarida namoyon bo‘ladigan murakkab psixologik holat sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda rashkning kelib chiqish omillari, uning konstruktiv va destruktiv shakllari, shuningdek, shaxsning o‘zini tutishiga ta’sir etuvchi mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, rashkning nazorat qilinmagan holatlarda agressivlik, ishonchsizlik, past o‘z-o‘zini baholash va nizoli munosabatlarga olib kelishi ilmiy manbalar asosida asoslab berilgan