O‘ZBEKISTONDA KICHIK BIZNESDA MOLIYAVIY NAZORAT VA AUDITNING RAQAMLI TRANSFORMATSIYASI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda kichik biznes subyektlarida moliyaviy nazorat va audit tizimlarining raqamli transformatsiyasi jarayonlari atroflicha tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalarni joriy etish orqali buxgalteriya hisobi, ichki nazorat, tashqi audit va moliyaviy hisobotlarning shaffofligi hamda ishonchliligini oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Xususan, elektron hisob-kitoblar, avtomatlashtirilgan moliyaviy monitoring, raqamli audit platformalari hamda ma’lumotlarni tahlil qilish texnologiyalarining kichik biznes faoliyati samaradorligiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, raqamli transformatsiya jarayonida yuzaga keladigan tashkiliy, texnik va huquqiy muammolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari kichik biznesda moliyaviy intizomni mustahkamlash, soliq va audit jarayonlarini soddalashtirish hamda boshqaruv qarorlarini qabul qilish samaradorligini oshirishga xizmat qiladi