OʻZBEKISTONDA YASHIL ENERGETIKA. (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Yashil energetika – tabiiy va barqaror energiya manbalaridan foydalanishning eng muhim yo'nalishlaridan biri bo'lib, uning ekologik afzalliklari va iqtisodiy samaradorligi tufayli jahon miqyosida katta e'tibor qaratilmoqda. O'zbekistonda yashil energetika sohasining rivojlanishi mamlakatning energetik xavfsizligini oshirish, ekologik barqarorlikni ta'minlash va yangi iqtisodiy imkoniyatlarni yaratishda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada O'zbekistonda yashil energetikani rivojlantirishning holati, istiqbollari va uning iqtisodiy-ekofoydalari tahlil qilinadi. Maqola O'zbekistondagi yashil energetika loyihalari va strategiyalarini ko'rib chiqadi va ularning ijtimoiy, iqtisodiy va ekologik foydalarini baholaydi.