THE CONDITIONAL TENSE (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqola oldindan aniqlangan xususiy hosilali birinchi tartibli differensial tenglamalar sistemalarining nazariy asoslari, ularning analitik yechimga egalik shartlari hamda amaliy masalalarni modellashtirishdagi o‘rni va ahamiyatini yoritishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda bunday sistemalarning klassifikatsiyasi, xususan, chiziqli va nochiziqli turlari, integral egri chiziqlar tushunchasi, xarakteristikalar usuli va moslik (kompatibil) shartlarining matematik mohiyati chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, matematika, fizik jarayonlar, gidrodinamika va kontinuum mexanikasida uchraydigan amaliy misollar orqali mazkur tenglamalar sistemalarining ilmiy va amaliy qiymati asoslab beriladi. Tadqiqot mantiqiy izchillik, qat’iy matematik tahlil va klassik hamda zamonaviy manbalarga tayangan holda olib borilgan bo‘lib, oliy ta’lim va ilmiy tadqiqotlar uchun metodik ahamiyat kasb etadi.