TRIGLITSIDILMELAMIN ASOSIDA SINTEZ QILINGAN POLIMER LIGANDLARNING FIZIK-KIMYOVIY XOSSALARI VA IKKI VALENTLI BA’ZI 3D-METALL IONLARI SORBSIYASIGA TADQIQOTI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu tadqiqot ishida yangi kompleks hosil qiluvchi polimer ligandlarning Fe(II), Ni(II), Co(II), Cu(II), Zn(II) metall ionlariga sorbsion xossalari tadqiq etilgan va ligand – eritma sistemasida muvozanat hosil bo‘lish vaqti o‘rganilgan.