MILIY EXPORTCHILARNI RAG'BATLANTIRISHNI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada milliy eksportchilarni rag‘batlantirishni takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Eksportni rivojlantirish mamlakat iqtisodiyoti barqarorligini ta’minlash, xalqaro bozorlarda raqobatbardoshlikni oshirish va yangi ish o‘rinlarini yaratishda muhim omil hisoblanadi. Milliy eksportchilarni qo‘llab-quvvatlashning hozirgi holati, mavjud muammolar hamda ularni samarali hal etish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, davlat siyosati, soliq va bojxona imtiyozlari, moliyaviy yordam mexanizmlarini yanada takomillashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi.