AYOLLAR KIYIMLARINI ZAMONAVIY METODLARDA MODELLASHTIRISH (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada ayollar kiyimlarini zamonaviy metodlarda modellashtirish jarayoni dizayn, texnologiya va ishlab chiqarish nuqtai nazaridan kompleks tarzda tadqiq etiladi. Zamonaviy kiyim modellashtirish jarayoni nafaqat estetik talablarni, balki ergonomik, funksional va ekologik mezonlarni ham hisobga olishni taqozo etishi ilmiy jihatdan asoslanadi. Tadqiqotda ayollar kiyimlarini loyihalashda raqamli texnologiyalar, kompyuter yordamida dizayn (CAD), 3D-modellashtirish va konstruktiv-texnologik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Adabiyotlar tahlili orqali an’anaviy konstruksiyalash usullari bilan zamonaviy modellashtirish metodlari taqqoslanib, ularning ustun va cheklangan jihatlari aniqlanadi. Metodologik qismda ayollar kiyimini modellashtirishning bosqichma-bosqich texnologiyasi yoritilib, zamonaviy metodlarning amaliy samaradorligi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari zamonaviy modellashtirish usullari ayollar kiyimlarining moslashuvchanligi, qulayligi va estetik sifatini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatadi.