SHLITSALI BIRIKMALARNING YUKLANISH QOBILIYATINI HISOBLASH USULLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Maqolada mashinasozlikda mexanik harakatni uzatishga hizmat qiladigan shlistli birikmlarni turlari va ularda hosil bo‘ladigan kuchlarnishni hisoblash ifodlari keltirib o‘tilgan.Shlisli birikmlarni ishlash vaqtida uning tish yuzalarida hosil bo‘ladigan kuchlanishlar ularni tish turlariga bo‘gliq bo‘lish nazariy ifolar yordamida keltirb o‘tilgan.