INNOVATSION IQTISODIYOTNING RIVOJLANISH OMILLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada innovatsion iqtisodiyotning rivojlanish omillari nazariy va amaliy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Jahon xo‘jalik tizimida ilmiy-texnik taraqqiyot va texnologik yangilanish jarayonlari asosida shakllanayotgan innovatsion iqtisodiyot milliy taraqqiyotning muhim strategik yo‘nalishi sifatida ko‘riladi. Maqolada innovatsion iqtisodiyotning asosiy omillari — inson kapitali, ilmiy-tadqiqot faoliyati, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, davlat siyosati, moliyaviy mexanizmlar va xalqaro integratsiya jarayonlari keng qamrovli yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston tajribasi va global yondashuvlar qiyosiy tahlil qilinib, innovatsion iqtisodiyotni rivojlantirishning samarali mexanizmlari asoslab beriladi.