O’ZBEKISTONDA INNOVATSION IQTISODIYOTNI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARINI TAKOMILLASHTIRISH (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda innovatsion iqtisodiyotni shakllantirish jarayonining nazariy asoslarini takomillashtirish muammolari va istiqbollari keng ilmiy tahlil qilinadi. Innovatsion iqtisodiyotning mazmun-mohiyati, ularning anʼanaviy iqtisodiyotdan farqli jihatlari, rivojlanish tamoyillari hamda global iqtisodiy jarayonlar kontekstida Oʻzbekiston uchun moslashtirilgan nazariy model ishlab chiqish masalalari yoritilgan.