IQTISODIY ISLOHOTLARNING HOZIRGI BOSQICHIDA KAMBAG’ALLIKNI QISQARTIRISH VA AHOLI FAROVONLIGINI OSHIRISH ISTIQBOLLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada iqtisodiy islohotlarning hozirgi bosqichida kambag‘allikni qisqartirish va aholi farovonligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Jamiyatning barqaror rivojlanishini ta’minlash, ijtimoiy tengsizlikni kamaytirish va fuqarolarning turmush darajasini yaxshilash uchun amalga oshirilayotgan islohotlar, ularning samaradorligi hamda istiqboldagi yo‘nalishlar ilmiy jihatdan yoritilgan. Xorijiy tajribalar bilan qiyosiy tahlil asosida milliy sharoitda qo‘llash mumkin bo‘lgan mexanizmlar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari kambag‘allikni qisqartirish bo‘yicha davlat siyosatining samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.