OLIY O‘QUV YURTLARIDA SI XALQARO BIRLIKLAR TIZIMINI O‘RGANISH.: Termiz davlat muhandislik va agrotexnologiyalar universiteti “Metrologiya va texnologik mashinalar kafedrasi” assistenti (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada xalqaro birliklar tizimi (SI) va uning asosiy, hosilaviy hamda qo‘shimcha birliklari o‘rganiladi. Talabalarga fizik kattalik tushunchasi, uning turlari va o‘lchamlik ifodalari haqida nazariy bilimlar beriladi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida qo‘llashga ruxsat berilgan SI birliklari amaliy misollar orqali ko‘rib chiqiladi. Ushbu mavzu talabalar uchun metrologiya fanining eng asosiy va zaruriy bo‘g‘ini hisoblanadi, chunki barcha ilmiy tadqiqotlar, ishlab chiqarish va laboratoriya jarayonlarida yagona birliklardan foydalanish global hamkorlikni ta’minlaydi.