DIFFERENSIAL TENGLAMALARNING BIOLOGIYA FANIGA TATBIQLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Bu maqolada biologiyadagi ba`zi matematik modellar qaraladi. Modellar orqali biologiyaning masalalari aniq integrallar va differensial tenglamalarga  olib kelinadi. Mazkur modellardan aniq integrallar va differensal tenglamalar nazariyasidan o‘qiladigan ma’ruzalarda ularning tadbiqlari sifatida ham foydalanish mumkin.