PAXTA TOZALASH SANOATIDA QO‘LLANADIGAN TOZALAGICHLAR VA ILMIY MANBA’LARNI TAHLILI. (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Paxtani tozalash texnologik jarayoni tola sifatini belgilovchi asosiy jarayonlardan biridir. Paxta xomashyosini tozalash texnologiyasi paxtaning naviga, yani tozalanish darajasiga qarab qo‘llaniladi, tozalanish darajasi paxta navining ilashuvchanlik koeffitsentiga bog‘liqdir.