OʻZBEK MILLIY KURASHINING JAHON SPORT MAYDONIDAGI OʻRNI VA ISTIQBOLLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek milliy kurashining jahon sport maydonidagi o‘rni, uning tarixi, rivojlanish bosqichlari hamda xalqaro sport tizimidagi mavqei pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Ayniqsa, kurash sporti orqali yosh avlodni vatanparvarlik, jismoniy tarbiya va sog‘lom turmush tarziga yo‘naltirish, maktab va oliy ta’lim muassasalarida uni o‘qitish va ommalashtirishning dolzarb jihatlari yoritiladi. Kurashning ta’lim jarayonidagi o‘rni va uni sport pedagogikasi asosida rivojlantirish istiqbollari haqida ilmiy mulohazalar beriladi.