INNOVATSION RESURSTEJAMKOR TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA ZAYTUN (OLEA EUROPAEA L) KO‘CHATLARINI YETISHTIRISH (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada zaytun (Olea europaea L) ko‘chatlarini yetishtirishda innovatsion va resurstejamkor texnologiyalarni qo‘llashning afzalliklari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida suv, o‘g‘it va energiya sarfini kamaytirishga qaratilgan ilg‘or agrotexnik usullar, tomchilatib sug‘orish, biogumusli substratlarda yetishtirish hamda muqobil energiya manbalaridan foydalanish imkoniyatlari o‘rganildi. Shuningdek, ko‘chatlarning sifat ko‘rsatkichlari, o‘sish dinamikasi va ekologik barqarorligi aniqlanib, an’anaviy usullar bilan taqqosiy tahlil qilindi.