Shukur Xolmirzayev ijodida metaforalarning qo’llanilishi (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Metafora o’xshatish va qiyoslash orqali hosil qilinadigan ko’chimning bir turidir. Metafora tildagi so’zlar miqdorini mo’tadil saqlaydi. Ushbu maqolada benazir ijodkor Shukur Xolmirzayevning “O’n sakkizga kirmagan kim bor” qissasi va unda qo’llanilgan metaforalar tahlil qilingan