MINTAQADA MEHNAT RESURSLARIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO’LLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Maqolada mehnat resurslari, ularning shakllanishi tashkiliy – iqtisodiy ahamiyati nazariy jihatdan tadqiq qilingan. Shuningdek, mehnat resurslarining o’ziga хоs хususiyatlaridan kelib chiqib, o’zaro farqlanishi asoslab berilgan. Mintaqada mehnat resurslaridan foydalanishning hozirgi holati tahlil qilingan va istiqbolda ulardan samarali foydalanish bo’yicha iqtisodiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.