VOYAGA YETMAGANLAR O’RTASIDA GIYOHVAND MODDALAR VA KUCHLI PSIXOTROP VOSITALARGA QARAMLIKNING ORTISHI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada voyaga yetmaganlar o‘rtasida giyohvand moddalar va kuchli psixotrop vositalarga qaramlikning ortishi muammosi tahlil qilinadi. Muammoning asosiy sabablari, jumladan, oilaviy muhit, do‘stlarning ta’siri, internet va ommaviy axborot vositalarining roli yoritiladi. Shuningdek, giyohvandlikning jismoniy va ruhiy salomatlikka salbiy ta’siri ham ko‘rib chiqiladi. Maqolada ushbu muammoni hal qilish yo‘llari – ta’lim va tarbiyani kuchaytirish, profilaktik chora-tadbirlar o‘tkazish va yoshlarni sog‘lom turmush tarziga jalb qilish kabi masalalar muhokama etiladi.