HUDUDLARNI IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANTIRISHDA MAHALLIY BUDJETLARNING AHAMIYATI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada hududlarni ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirish jarayonida mahalliy budjetlarning o‘rni va ahamiyati o‘rganiladi. Mahalliy budjetlar hududlar iqtisodiyotini rivojlantirishda qanday vositalar bilan ishtirok etishi, ularning moliyaviy barqarorlik va ijtimoiy farovonlikni ta’minlashdagi roli tahlil qilinadi. Shu bilan birga, dunyo amaliyoti va O‘zbekiston tajribasi asosida mahalliy budjetlarni samarali boshqarish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.