SINFDAN TASHQARI MASHG'ULOTLAR JARAYONIDA NUTQIDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALARNING SHAXSLARARO MUNOSABATINI SHAKLLANTIRISH (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada nutqida nuqsoni bo‘lgan bolalar bilan sinfdan tashqari mashg‘ulotlar orqali shaxslararo munosabatlarni shakllantirishning ahamiyati tahlil qilinadi. Nutqida nuqsoni bo‘lgan bolalar, o‘zlarining kommunikativ qobiliyatlarida ba’zi muammolarga duch kelishlari sababli, shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishda ba’zi qiyinchiliklarga uchrashadi. Sinfdan tashqari mashg‘ulotlar, xususan, ijodiy va sport faoliyatlari orqali bolalar o‘z fikrlarini aniq ifodalashni o‘rganadilar, jamiyat bilan integratsiyalashadi va o‘zlarining ijtimoiy ko‘nikmalarini rivojlantirib boradilar. Ushbu maqola sinfdan tashqari mashg‘ulotlarning bu jarayonda qanday yordam berishini va nutqida nuqsoni bo‘lgan bolalar uchun qanday foydali metodlarni taklif etishini ko‘rsatadi.