POLIANILIN POLIMERINING SORBSION XUSUSIYATLARINI O‘RGANISH (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Polianilin (PANI) – tarkibida amin saqlagan elektr o‘tkazuvchanlik xossasiga ega bo’lgan polimer bo‘lib, uning sorbsion xossalari o’rganish muhim ahamiyatga ega. Polianilinning sorbsion xususiyatlari uning yuqori reaktiv yuzasi, ion almashinish qobiliyati va kimyoviy barqarorligi bilan ajralib turadi. Ushbu materialning asosiy sorbsion mexanizmlari fizik va kimyoviy sorbsiya jarayonlariga asoslangan.