ORTOSIFON O‘SIMLIGINI YETISHTIRISH TEXNOLOGIYASI TARQALISH AREALLARI VA SHIFOBAXSHLIK XUSUSIYATLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Ortosifon o‘simligi tabobatda barglari va poyasi keng foydalaniladi.Shu bois u farmasevtika sanoatida qimmatbaho xom ashyo sifatida juda qadirlanadi.Maqolada aynan ushbu o’simlikning shifobaxshligi , tabobatimizda qaysi kasalliklarda foyda bo’lishi haqida ma’lumotlar belirgan.