CHIQINDI SUYAK MAHSULOTLARIDAN CHORVA MOLLARI UCHUN BIOLOGIK FAOL QO`SHIMCHALAR TAYYORLASH (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Soʻngi yillarda dunyo aholisining goʻsht va goʻsht mahsulotlariga boʻlgan ehtiyoji kundan kunga oshib bormoqda. Bu esa oʻz navbatida ulardan hosil boʻladigan biologik chiqindilar yaʼni chiqindi suyak mahsulotlarining koʻpayishiga olib keladi. Bu turdagi biologik chiqindilardan chiqayotgan zararli bakteriyalar hamda badboʻy hidlar aholi salomatligiga va ekalogiyaga juda ham katta salbiy taʼsir koʻrsatmoqda. Biologik chiqindilarni toʻgʻri bartaraf qilish hozirgi kunda eng dolzarb muammolardan biri hisoblanadi.