O'ZBEKISTONDA ISHLAB CHIQARILADIGAN SHAROB TURLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Sharob yoki fermentlangan meva suvidan tayyorlanadigan alkogolli ichimlikdir. Meva suvi achishi natijasida undagi xamirturushfruktozani spirtga aylantiradi. Sharob koʻpincha uzumdan, baʼzida olma, marjonmeva yoki boshqa mevalardan tayyorlanadi. Bugungi kunda O‘zbekistonda uzumning 37ta turi yetishtiriladi, respublikada 40dan ortiq vino zavodlari faoliyat yuritmoqda.