TARKIBLI DISKRETLOVCHI BARABANCHANINING TEBRANISHINI DINAMIK TAHLILI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Maqolada tasmali uzotma xarakati bilan aylanadigan diskretlovchi barabanchaning mexanik xarakteristkalari nazariy jixatdan bayon etilgan. Qurilgan dinamik modelga  mos kelgan mashina agregati harakatini ifodalovchi diffirensial tenglamalar sistemasini Lagranjning II tur  tenglamasidan foydalanib hosil qilindi.